Какво да търсите преди да купите луксозно жилище?

Какво да търсите преди да купите луксозно жилище?

февруари 1, 2020 0 By momchil

Какво да търсите преди да закупите жилище?

Намирането и закупуването на собствен дом е емоционален процес. Как да оцените планираната покупка обективно? Потенциалното място на пребиваване е най-добре да се види от човек, който е запознат със строителството, или да използвате съвет на специалист – Unique Estates.

Използвайте помощта на професионалист

Купувачите все повече се обръщат към експертите за помощ, но все още има хора, които вярват, че отхвърлянето на компетентен специалист ще им помогне да спестят пари. Ако зъбът боли, човек отива при лекаря и иска да го излекува. По същия начин е необходимо да се приложи за проверка апартаментът, който ще ви позволи да се застраховате срещу ненужни разходи за ремонт, които могат да се появят само след подписване на договора.

Оценете подробностите

При закупуване на жилище (като луксозни апартаменти) е много важно да се разбере какви допълнителни разходи ще трябва да се вземат предвид. Затова и не трябва да се пропускат и най-малките детайли. Преди всичко, трябва да попитате продавача за всички документи, свързани с имота – от разрешителни за строеж и експлоатация до жилищен проект и др. След като получи проекта, сравнете дали данните са верни. Това няма да е необходимо, в случай, че ползвате услугите на агенция за луксозни имоти Unique Estates. Това попада в юрисдикцията и задълженията на такава.

Няма да е неуместно да се изследват чертежите и да се проверява селективно размерите, за да се гарантира, че сградата съответства на проекта.

Помолете собственика да ви покаже сметките за електричество и отопление за последната година или две. Независимо от това дали жилището се отоплява – с електричество, парно и пр. сметките ще ви помогнат да разберете качеството на изолацията. Има разлика в това, колко плащате през зимата за отопление и комунални услуги.

Честа грешка е некомпетентното строителство.

Много често качеството на имота е засегнато от некомпетентно строителство. Строителите не правят специално грешки: просто, се допускат такива.

Понякога причината за некомпетентното строителство е бързината, която често започва на етапа на проектиране и планиране.

Чувствайте се свободни да питате, да правите снимки и да се консултирате със специалистите от агенция за недвижими, луксозни имоти Unique Estates.

Ако строителният експерт не участва в инспекцията на жилищата, то в допълнение към документите и сметките, трябва да обърнете внимание на възлите, тръбите и кабелите, да поискате инструкции как да ги поддържате, и да зададете въпроси за това кой поддържа вентилационните и отоплителните системи и кога е извършена поддръжката.

Ако нещо ви изглежда подозрително или странно, по-добре е веднага да попитате продавача, да направите снимка и да се консултирате със специалист. Ако съмненията са сериозни, все пак трябва да поканите експерт, който да инспектира обекта и да говорите лично с продавача. Такъв може да намерите и на адрес: www.ues.bg.

За да видите грешките в строителството, имате нужда от опит в изграждането и ремонта на къщите и луксозните апартаменти. И старите луксозни апартаменти, и новите жилища има своите плюсове и минуси. Ако придобитият имот все още идентифицира някои недостатъци, можете да поискате справедлива цена. Окончателният избор е повлиян от емоциите и практичността.