Оригинални идеи за разкрасяване на баня с малка площ

Оригинални идеи за разкрасяване на баня с малка площ

февруари 5, 2017 0 By admin

Имате малка баня, която е в отчайващо състояние и се нуждае от пълна промяна? С някои уникални идеи, можете да направите вашата баня да изглежда така, както вие искате тя да бъде.

 

  1. Използвайте любимите ви цветове! Изберете правилния цвят за вашата баня. Не забравяйте основното правило, че тъмните нюанси придават усещане за по-малка площ, докато светлите цветове създават илюзия за пространство. Така че, ако имате малка баня, можете да изберете цвят от широкия спектър от пастели, неутрални нюанси или да се спрете на снежно бяло. Светлите цветове не само правят една стая да изглежда отворена и просторна, но и я правят да изглежда спокойна. Ако това е банята на едно момиче, нюансите на розово винаги работят чудесно. От друга страна, синьото може да бъде надежден вариант за баня на момче.

 

  1. Какво да сложим на пода?

    Какво да инсталираме на пода е също толкова важно, колкото това, което ще сложим по стените и тавана. Уверете се, че вашата подова настилка е добре координирана с вашите стени и таван. В допълнение към това, не забравяйте, че светлия оттенък допринася за цялостното просторно усещане в банята. Също така, ако се колебаете в избора между големи и малки плочки за баня, е добре да знаете, че те също могат да окажат визуално влияние върху пространството на района. Нашият съвет е да изберете по-малкия вариант, ако разполагате с баня с много малка площ. Ако чувствате нужда от добавянето на цвят във вашата баня, може да купите килим за баня в цвят, в който желаете. Килимите за баня във всякакъв размер помагат с визуалните аспекти.

  1. Огледалце, огледалце! Огледалата създават илюзия за пространство. Причината е, че светлината се отразява в огледалата, което прави банята да изглежда по-голяма по естествен начин. Ако е възможно да инсталирате огледало на една от стените във вашата баня, това автоматично ще я направи да изглежда по-голяма.