Защо Пловдив се превърна в привлекателен център за инвестиции на транспортни фирми?

Защо Пловдив се превърна в привлекателен център за инвестиции на транспортни фирми?

април 6, 2019 0 By admin

2019 година ще бъде от изключително значение за икономическото и културното развитие на втория по големина град в България, а именно Пловдив. Градът, известен с многогодишната си история, е един от най-важните транспортни центрове на България, което предполага и наличието на много фирми, предлагащи транспортни услуги в Пловдив. Още от Древността Пловдив е бил главен град по римския път Виа Милатарис, който има връзка с Бяло море.

Това, което прави българския град, привлекателен за инвестиции от страна на компаниите, е фактът, че в непосредствена близост до Пловдив е изградена Тракия икономическа зона, която е една от най-големите индустриални зони в Източна Европа. Бележит за града е и Международният панаир Пловдив, който се организира всяка година. Панаирът е сред лидерите на изложбената индустрия и създава нови възможности за бизнеса. По думи на президента на Международната асоциация на изложбената индустрия Международен панаир Пловдив инвестира в модерни услуги и в инфраструктурата, за да запаси своята силна позиция в Югоизточна Европа, а по данни от официалния сайт на пловдивския панаир можем да видим, че той привлича повече от 8000 изложители от 60 държави.

За удобството на всички, които желаят да се включат в изложенията на Международния панаир, фирма „Униспед Инс“ ЕООД предлага транспортни услугиот и до Пловдив, сред които и превоз на изложбени експонати и панаирни мостри – услуга, която прави пловдивската компания подходящ избор за всички участници в проявите на панаира.

Друг факт, който води до привличането на голям поток от българи и чужденци в Пловдив, е това, че градът бе избран за Европейска столица на културата за 2019 година, което от своя страна ще доведе до организирането на редица културни мероприятия. Ако планирате да вземете участие в многобройните събития, организирани в града, и бизнесът Ви се нуждаете от бързи и качествени транспортни услуги или ако Пловдив е подходящото място за позициониране на Вашите складови наличности, то не се колебайте да потърсите експертната помощ на пловдивската логистична фирма „Униспед Инс“ ЕООД, отличаваща се със своя индивидуален подход и стремеж за постигане на баланс между разходи за транспорт и съответно време за доставка.