Грижа за брадата.

Грижа за брадата.

юли 4, 2017 0 By admin

Замисляли ли сте се някога колко пари харчите годишно за бръснарски пособия?

В днешното общество на бърза консумация, повечето хора не се замислят за собствената си консумация. Ако вие сте един от мъжете, които използват самобръсначки, тази статия е за вас. Бихте могли да спестите много време и средства като промените рутината си за бръснене.

Самобръсначките се износват бързо и трябва да бъдат заменяни често. Най-вероятно не се замисляте за цената, тъй като купувате по 1-2 наведнъж и това не изглежда като голям разход, но ако сметнете колко сте платили за цяла година, ще се замислите.

Алтернатива на сменяемата самобръсначка е класическият бръснач, който при правилна употреба и поддръжка можете да използвате с години. Въпреки първоначалната цена, която очевидно ще е по-висока от тази на самобръсначка, това ще ви спести средства, тъй като няма да се налага да сменяте често уреда за бръснене. Освен че ще ви излезе изгодно, ще превърнете сутрешното бръснене в един истински ритуал, който ще ви зареди с енергия и самочувствие за целия ден.

Ето няколко важни съвета, за да поддържате бръснача си в добро състояние:

  1. Винаги подсушавайте бръснача след използване. Ако го оставяте мокър, може да хване ръжда.
  2. Не оставяйте бръснача в банята или на други влажни места. Влагата може да повреди метала.
  3. Съхранявайте бръснача в специална кутия или калъф, за да го предпазите от надрасквания и изтъпяване. По този начин ще предпазите и другите ви предмети от нарязване.
  4. Използвайте кожен каиш, за да заглаждате бръснача си всеки път преди употреба, тъй като това е най-важната част от цялата му поддръжка. Движенията напред и назад ще загладят ръбовете на острието и ще отстранят влагата и остатъците по него, запазвайки бръснача възможно най-остър.

Ако поддържате брада и не се бръснете ежедневно, то не пропускайте ежедневната грижа за брадата ви.

Ако смятате, че истинският мъж просто престава да се бръсне и след като изчака достатъчно дълго, получава пищна мъжествена брада, вероятно ще останете дълбоко разочаровани.

Измивайте с хладка вода и нежен сапун за лице всеки ден, а след това решете брадата си. Тази лесна и бърза процедура ще запази косъма ви чист, а брадата ще изглежда подредена и добре поддържана. Не оставяйте и подхранването на заден план – маслата за брада ще осигурят здравина и блясък на косъма. Често постригвайте брадата си със специална за това ножичка, за да запазите идеалната и форма.

Не забравяйте, че качеството при мъжките аксесоари за бръснене и много важно, не правете компромис с външния си вид, както и с хигиената на вашето лице.