В Американо-английската академия се обучават деца в интернационална среда

В Американо-английската академия се обучават деца в интернационална среда

декември 21, 2016 0 By admin

Деца от над 30 различни нации учат в Американо-английската академия (АЕА).

В елитното училище се организират традиционно празненства и се провеждат символично празници, които да укрепват разбирателството, приятелските отношения и приемствеността между учениците, които са от 30 различни държави. Учителският колектив подкрепя всеки ученик в комуникацията му с останалите деца, които са от различни нации и притежават различна култура.

Автентичният опит в интеркултурна среда научава постепенно ръководителите и учителският колектив за определените потребности и желания на мултинационалната общност и така нивото на обучение се развива до днес. Екипът от професионалисти с дълъг преподавателски стаж и разностранен опит в сферата на образованието се гордеят с това, че ценят своите ученици първо като хора и едва след това като ученици. Родителите, които избират елитното предпрофесионално учебно заведение за своите деца е добре да знаят, че учителите се отдават напълно и се ангажират изцяло с мисията да гарантират на децата им възможно най-доброто обучение.

Освен това екипът от преподаватели предлагат тясна и открита връзка с родителите, за да могат да реагират своевременно по-най-добрия начин, ако едната от двете страни забележи нещо нередно или притеснително с дете от училището.

Търсенето на съвместно решение, откритият диалог и обменът на идеи могат да предотвратят по-осезаеми проблеми.

Преподавателите полагат усилия и използват преподавателския си талант като най-важни средства за високото ниво на преподаването в АЕА.

АЕА е училище, в което се обучават деца в мултикултурна среда от първи до 12 клас включително. Към школата е открита и детска градина за деца, навършили  години. Учащите в академията имат право на избор между мултинационална система, където учебния процес е напълно на английски език или билингвална програма, предвидена за българските деца. Школата съществува от 1992 година, а от 2014 година се позиционира в с. Лозен в София. Сградата, в която се намира академията е с награда „Сграда на годината 2014”, а на откриването присъства лично кмета на София г-жа Фандъкова.

Повече информация: British School in Sofia